Hoofdmenu

Wiesje Nuiver

Ik ben Wiesje Nuiver (1989) en begon met vioolspelen toen ik 9 was. Sinds 2003 ben ik bruiklener bij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en momenteel ben ik de gelukkige bespeler van een prachtige viool van Johannes Cuypers uit 1768.

Ik studeerde in Amsterdam en Den Haag bij Vera Beths en ben violiste bij ensemble 'Astori Amsterdam' en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Ik hou heel erg veel van orkestspel en in het bijzonder operamuziek en ben dan ook heel erg gelukkig met mijn leuke baan bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, waarmee we naast de concerten in het concertgebouw gemiddeld vier grote operaproducties met de De Nationale Opera spelen.

Verder heb heb ik een grote passie voor kamermuziek, iets nieuws creëren en liederen en deze drie dingen komen perfect samen in het ensemble 'Astori Amsterdam' dat ik in 2018/2019 heb opgericht. Samen met Sterre Konijn, Vincent van Amsterdam en James Oesi spelen we Argentijnse instrumentale muziek en liederen, maar dan vertaald in het Nederlands: "Verhalen uit Buenos Aires".

Mijn muzikale activiteiten en carrière zijn altijd nauw verbonden geweest met de mogelijkheid om op deze viool te spelen. Zo zijn de mogelijkheden in klankkleur eindeloos en kan ik goed mengen met mijn medespelers door de flexibiliteit van de klank, wat heel prettig is voor zowel mijn kamermuziek als orkestactiviteiten. Van transparante lichtheid tot een donkere diepe klank, die zich uitstekend leent voor de grootse symphonieën van Mahler,Brahms en Strauss, die veel op het programma staan van het Nedpho.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!

We tellen af voor de Bachdag!

3

Dagen

3

Uren

21

Minuten

29

Seconden