Hoofdmenu

(wijzigingen voorbehouden, hou deze website in de gaten voor het definitieve programma)

 

Vespucci Kwartet

Programma

Op dit moment is het programma nog niet bekend

Vespucci Kwartet

vespuccikwartet.nl

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Het speelde op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Ze waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal.

In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvorák. In 2015 openden zij de nieuwe vleugel van het Van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix. De leden van het kwartet zijn ook in de orkestwereld actief. Zo is Lisanne 1econcertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra, Douw Fonda plaatsvervangend aanvoerder en Stephanie altvioliste van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ruña remplaçeert in vele Nederlandse orkesten. Naast hun reguliere concerten, heeft het kwartet zich de afgelopen paar jaar ook beziggehouden met het ontwikkelen van bijzondere concerten/voorstellingen. Zo ontstonden het filmproject ‘Kreutzersonate’ met video-artist Michal Grycko, het dansproject ‘Prokofiev moves’ met o.a. prima ballerina Maria Seletskaja (Koninklijk Ballet Vlaanderen) en de kindervoorstelling ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ (5+) met acteur Steef Hupkes, die nog steeds te zien is.  Het concept van deze voorstellingen werd steeds ontworpen door primarius Lisanne Soeterbroek.

Zomer 2019 neemt het kwartet haar 2e CD op in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg met Haydns ‘Kwinten’ kwartet, Brahms’ 3e  kwartet en Weberns Langsamer Satz. Voor de komende tijd staat o.a. een debuut-recital in Parkstad Limburg Theater Heerlen op het programma.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!

We tellen af voor de Bachdag!

59

Dagen

1

Uren

55

Minuten

28

Seconden