Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Thijs Borsten

Gitaar, zang, dans

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Thijs Borsten

www.thijsborsten.com

Thijs groeide als zoon van een operazangeres op tussen de klassieke muziek.
Begin 1997 sloot Thijs zijn opleiding als Improviserend Musicus aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam af.
Sindsdien is Thijs Borsten actief als pianist, componist, producer en theatermaker.


Pianist

Als pianist concerteerde Thijs in binnen- en buitenland. Hij speelde o.a. op het North Sea Jazz Festival en in het Concertgebouw Amsterdam.
Internationaal toerde Thijs o.a. in Zwitserland, Luxemburg, Duitsland, België, India en Zuid-Afrika.

Componist

Thijs won samen met schrijver Koos Meinderts de Willem Wilminkprijs, werd genomineerd voor de compositieopdracht van het North Sea Jazz Festival en won op het Cinekid 48 Hours festival de prijs voor de beste soundtrack. Daarnaast schreef Thijs in opdracht van het Concertgebouw een aantal liedjes voor operazangeres Tania Kross.

Producer

Thijs produceerde de CD-serie Trapperdetrap met o.a. Mathilde Santing en Wende Snijders, de Liedjesalmanak met schrijver Koos Meinderts en een tiental albums voor artiesten uit binnen- en buitenland, waaronder Harrie Jekkers, Mola Sylla en Dina Medina.

Theatermaker / Jongeren

De eerste theatervoorstelling die Thijs maakte was Het Jazztijdperk (1998), een beeldende muziekvoorstelling over de geschiedenis van de jazz. In samenwerking met een breakdancer speelden zij een spetterende schow voor middelbare scholieren. Dit bleek een succes en Thijs maakte voor deze doelgroep nog twee voorstellingen: Loco Mentality (voorstelling over een jonge getalenteerde drummer) en Singel Hit (voorstelling over artiest die niet over zijn eerste hit heen komt).

Theatermaker / Kinderen

Vanaf 2003 stortte Thijs zich op het kindertheater. Met de voorstelling Trapperdetrap, Pom pom politieman en Magie toerde hij met Peer de Graaf en Stefan Blankestijn het hele land door.
Voor 2014/2015 hebben de Utrechtse Schouwburg en Rasa hem gevraagd een kindervoorstelling met wereldse artiesten te maken. Samen met Izaline Calister, Neco Novellas, Zoumana Diarra en Peer de Graaf treden zij voor de kinderen op.

Volwassenen

Vanaf 2000 tot heden heeft Thijs zijn hart verloren aan bijzondere muziekstijlen. Hij laat het publiek kennis maken met de mensen achter deze bijzondere muziek.

Met Het Kwartet maakte Thijs een muziekvoorstelling over jazzpianist Bill Evans.

Xam xam was een theatervoorstelling over de ex-president van Senegal, dichter Leopold Sedar Senghor.

Met de voorstellingen Weg van Spanje, Weg van Cuba en Weg van Kaapverdië reist Thijs met in Nederland wonende buitenlandse artiesten naar land van herkomst en maakt met filmbeelden een muzikaal/theatraal reisverslag.

De Uitdaging is een vernieuwend theaterconcept waarin Thijs twee artiesten uit verschillende muziekculturen uitdaagt in 90 minuten samen te smelten. Dit levert in vier rondes intense, hilarische en ontroerende momenten op. In 2015 met Tania Kross & Mola Sylla, Ernst Daniel Smid & Erminia Fernandez Cordoba, Mathilde Santing & Fernando Lameirinhas, Giovanca & Neco Novellas.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!