Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Sonante Vocale

o.l.v. Patrick Pranger

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Sonante Vocale

www.sonantevocale.nl

Musica Optimum Dei Donum ‘Muziek is het edelste geschenk van God’, zei Maarten Luther. We zijn het daar van harte mee eens. Sonante Vocale is opgericht op 3 februari 1997. Zo’n 60 jonge en enthousiaste zangers en zangeressen steken hun liefde voor koormuziek niet onder stoelen of banken. Koorleden wonen niet alleen in de directe omgeving van Amersfoort, maar komen uit diverse plaatsen in de Provincies Utrecht en Gelderland. Het gezamenlijke enthousiasme bepaalt voor een groot deel de goede sfeer. Als reformatorische oratoriumvereniging voeren wij klassieke muziek uit, waarbij wij ons beperken tot een verantwoord repertoire.

We hechten veel waarde aan een Bijbelse boodschap. Zingen is een fysieke kunst, een gave van God, die de stem vormt en oefent. Wat is mooier dan onze gaven te besteden in dienst van Hem Die ze ons gaf? De Bijbelse boodschap heeft kracht. Muziek kan de kracht van die boodschap versterken. Beroemde componisten hebben dat begrepen. Hun muziek is nog steeds actueel, evenals het Woord van God. Die boeiende combinatie van Woord en muziek mogen wij uitdragen.

Nogmaals: de inhoud van het Woord is geweldig. De vorm verdient niet minder aandacht. De voordracht en de uitvoering vragen om kwaliteit. Daarom repeteren we intensief en stellen we hoge eisen aan onze concerten. De mensen die met ons meewerken moeten daaraan voldoen: koorleden studeren, solisten en orkestleden zijn professionals. ‘Onze muziek’ laat zich het beste uitvoeren in de kerk. Daar waar in Woord en muziek de grootheid van God en de kleinheid van de mens klinkt. Zondag aan zondag. Dáár willen we zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!