Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Sint Joriskamerkoor

o.l.v. Wouter Verhage

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Sint Joriskamerkoor

sintjoriskamerkoor.nl

Het St. Joris Kamerkoor is een gemengd kamerkoor met als standaardbezetting acht sopranen, acht alten, zes tenoren en zes bassen. Het koor heeft sinds het vertrek in november 2016 van Bas Ramselaar als vaste dirigent een succesvol kerstconcert uitgevoerd op 21 december 2016 onder leiding van Boudewijn Jansen tezamen met het Amersfoorts Jeugd Orkest.

Vanaf januari 2017 werd het tijdelijke dirigeerstokje overgenomen door Wouter Verhage. Op 25 maart 2017 werd o.a. een zeer succesvol concert gegeven met het Glasgow Chamber Choir en het Amersfoorts Jeugd Orkest in de St. Joriskerk in Amersfoort. In mei 2017 heeft het koor Wouter Verhage benoemd tot nieuwe vaste dirigent.

Het slotconcert van de Bachdag Amersfoort 2018 in de St. Joriskerk vormde op 13 oktober 2018 met de uitvoering van o.a. enkele van de zogenaamde 'Ratswahlcantates' en het motet 'Fürchte dich nicht' een nieuw hoogtepunt. Wij zingen religieuze en religieus geïnspireerde muziek van alle tijden. Daarin beschouwen wij de tekst en muziek als onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wij zijn er vooral op gericht om door onze muziek uitdrukking te geven aan de betekenis van de composities. Onze ambitie is om in Amersfoort en omstreken een van de toonaangevende kamerkoren zijn. Dat doen we door thematische programma’s uit te voeren, waarin we niet terugschrikken voor een hoge moeilijkheidsgraad. Wij willen een hoge kwaliteit realiseren in onze expressie, zangtechniek en samenklank. Van onze leden verlangen we o.a. dat ze een goede stembeheersing hebben, bij voorkeur klassiek geschoold, zelfstandig kunnen zingen, aantoonbaar ruime koorervaring en aantoonbare leesvaardigheid van blad hebben en dat de kleuring van de stem past in het koor. We treden acht tot tien maal per jaar op, zowel in concerten als in religieuze context. Als de mogelijkheid zich aandient, treden wij daarbij incidenteel graag buiten onze gebaande paden, zoals bijvoorbeeld bij de medewerking aan het project 'Bach & bleekwater' van Esther Apituley in januari 2016 en de proloog van de opera 'Hamlet' van Ambroise Thomas in maart 2018. De repetities zijn wekelijks op dinsdagavond, in de regel in de Gerfkamer van de St. Joriskerk in het centrum van Amersfoort.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!