Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Sander Westphal

Sander Westphal studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Anner Bijlsma en Harro Ruysenaers. In 1990 behaalde hij zijn Docerend Musicus, twee jaar later zijn Uitvoerend Musicus examen. Na afronding van zijn studie remplaceerde hij veelvuldig bij de radio orkesten. Hij was aanvoerder bij het Orkest van de Italiaanse Opera en bij het Bernstein Orkest, waarmee hij tevens soleerde.

Daarnaast was hij actief in de kamermuziek, o.a. met het van Baerle Kwartet onder auspiciën van Jaap van Zweden en het Collegium Musicum Judaicum. Hij vormde een duo met pianist Bart van Oort en ook met Frank Mol, met wie hij later met Francien Post het Parnassus Trio oprichtte. Voor de Concertzender werkte hij mee aan diverse projecten, oa de Poulenc-concertserie met Pauline Oostenrijk, Harmen de Boer en Marieke Blankestijn. Ook had hij een aantal jaar een grote lespraktijk in Amsterdam.

Tegenwoordig speelt hij als solist en in verschillende ensembles die o.a. betrokken zijn bij kamermuziek series voor De Flint, De Mannenzaal, De Bachdag, Muziek op de Berg, Kortenhoef Concerten, Herdenking Kamp Amersfoort en viering Het Capittel van St. Joris. Concerten bestaande uit solo optredens, duo's, trio's, strijkkwarteten en orkest begeleidingen van koren. O.a. met Cees-Willem van Vliet klavecimbel, Jan Jansen orgel, Henriette Feith zang, Marieke Kroes accordeon, Anoek Brokaar viool en vele optredens met Trioforte; Francien Post (fluit), Sander Westphal (cello) en Corien van den Berg (piano).

Voor Trioforte hebben Amersfoortse componisten als Hans Bakker, Anne-Maartje Lemereis en Niek de Vente zich laten inspireren door Bach. Deze verrassend spannende werken worden zeer gewaardeerd bij het publiek.

Daarnaast geeft hij ondersteuning bij groepsrepetities Orkest Vereniging Amersfoort (OVA).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!