Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Rembrandt Frerichs

rembrandtfrerichs.nl

Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzmagazine over pianist en componist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar.

Rembrandt is een pianist met een brede blik. Hij kent het Amerikaanse jazz repertoire, maar past ervoor om de gebaande paden te bewandelen. Hij put uit Europese klassieke muziek en zijn passie voor Arabische muziek, die werd aangewakkerd door zijn tweejarig verblijf in Egypte.


Rembrandt wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant).

In zijn muziek hoor je de energie van de Amerikaanse jazz en de lyriek van de Oosterse muziek terug, net als het ruimtelijke van de kamermuziek van Debussy en Ravel. Hij 'speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen' (Trouw)

De nu 37 jarige pianist debuteerde al op 22-jarige leeftijd op het North Sea Jazz Festival. Rembrandt presenteerde zijn muziek in de legendarische Jazzclub Birdland in New York. In 2007 werd zijn debuut album meteen genomineerd voor de Edison publieksprijs.

Rembrandt kreeg van het fonds voor excellerende jonge musici een studiebeurs voor New York. Na zijn studie in Amerika en Den Haag werd hij direct gevraagd om les te geven aan verscheidene conservatoria.

NRC Handelsblad: “Rembrandt maakt muziek met inhoud; poëtisch, zacht, subtiel en elegant"

Kunststof, Radio 1: "Rembrandt zoek het avontuur en brengt verschillende werelden samen. Hij doet dat door de jazz te verrijken met invloeden uit de klassieke Perzische muziektraditie."

Volkskrant: “Rembrandt’s muziek is fijnzinnig en gedecideerd

Vrij Nederland: "“Wisselende formaties verklanken een parade aan stijlstructuren, naar het eigen ingetogen geluid van de componist maakt er een eenheid van, een creativiteitsexplosie

Trouw: “Rembrandt Frerichs weet als geen ander kleine ideeën ritmisch puntig
uit te bouwen in lange spanningsbogen"

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!