Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Peter Koetsveld

peterkoetsveld.nl

Peter Koetsveld (1961) behaalde in 1985 het diploma Uitvoerend en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Sjef Douwes en Ariëns Kappers. Hij remplaçeerde bij verschillende orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest en het Randstedelijk Begeleidingsorkest. Peter was destijds lid van het Salti Quintet.

Van 1987 tot 1990 verbleef Peter in Kaapstad (Zuid-Afrika) en was werkzaam als Alternate Principal Clarinet-player in het Cape Town Symphony Orchestra. Hij nam daar diverse soloprogramma's op voor de radio (deels te horen op You Tube) en won het ‘Oude Meester’ kamermuziekconcours met het pianokwintet van Mozart.

Na 1990 speelde hij eerste klarinet in het New English Orchestra en het Hineni Symfonie Orkest. Bij het Gelders Orkest was Peter werkzaam als vaste remplaçant voor (bas-)klarinet en was hij soloklarinettist bij het Mulder Consort. Daarnaast was hij als solist te horen op radio en televisie. Tevens is hij sinds 2014 lid van het populaire ensemble Take Five.

Peter Koetsveld heeft in 2002 het Kurios Klarinetkwartet opgericht. In oktober 2015 werd hun 3e CD Triple Dutch met werken van de Nederlandse componisten Jurriaan Andriessen, Frank den Herder en Henk Tromp gepresenteerd en in diverse (inter)nationale vakbladen geprezen.

Peter’s eerste solo CD ‘ROOTS!’ is in 2018 uitgekomen met werken van Bach, Bon en Curtis; hij was regelmatig te horen op Radio 4 en maakte solo tournees naar Duitsland, Engeland, Zwitserland, Frankrijk, België en Nederland.

Peter’s tweede solo CD met ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ van Joseph Haydn is in maart 2021 uitgekomen. Ook deze CD ontving weer de nodige aandacht in de pers en op Radio 4.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!