Hoofdmenu

(wijzigingen voorbehouden, hou deze website in de gaten voor het definitieve programma)

 

Patrick Pranger

Dirigent

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Patrick Pranger

Patrick is een dirigent die door zijn enthousiasme zijn liefde voor muziek en tekst op het koor en op het publiek weet over te brengen. Keer op keer weet hij met het koor het verhaal van de muziek te laten spreken. Daarnaast richt hij zich met succes op een gezonde manier van zingen. Vanuit deze invalshoeken werkt hij samen met het koor aan uitvoeringen van hoog niveau, die de zangers en de muziek tot hun recht laten komen.

Patrick studeerde solozang aan het Noord-Nederlands Conservatorium te Groningen en daarna koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Al tijdens zijn studie werd hij, als enige Nederlander, geselecteerd voor een tweetal exclusieve Eric Ericson Masterclasses. De eerste was in Lund (Zweden). Tijdens deze masterclass werkte hij met het Eric Ericson Chamberchoir, Ars Nova Kopenhagen en het Helsingborg Symphonie Orchestra. De tweede masterclass was in Haarlem waar Patrick het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor dirigeerde. In december 2014 was Patrick een van de genodigde deelnemers aan de International Opera Chorus Conducting Workshop, georganiseerd door De Nationale Opera en de European Network of Opera Academies (ENOA).

Naast dirigent van Sonante Vocale is Patrick artistiek leider van het Haags Matrozenkoor en Chordiality, een eigenwijs en dynamisch Haags projectkoor met ambitie. Daarnaast wordt hij steeds vaker gevraagd als gastdirigent. Zo werkte hij met Vocaal Ensemble COQU, Bachkoor BWV Zeeland, het Drechtsteden Bachkoor en het jonge mannenkoor de Coolsingers uit Rotterdam. Ook studeerde hij repertoire in met het Dutch National Opera Academy, Opera2Day en was hij koorcoördinator voor de voorstelling AMADEUS van Het Nationale Theater i.s.m. de Theater Alliantie. Hij dirigeert al jaren de Residentie Bach Ensembles tijdens de Nationale Indië-Herdenking op 15 augustus.  Ook voor het komende jaar staan al een aantal gastdirecties op het programma.

Naast het dirigentschap bloeit Patricks zangcarrière en mocht/mag hij werken met dirigenten als Peter Dijkstra, Jan Willem de Vriend, Paul McCreesh, Jos Vermunt en Boudewijn Jansen, daarnaast zong hij opera’s o.l.v. Kenneth Montgommery, Hernàn Schvartzman, Richard Egarr en Valery Gergiev en zong hij bij koren als World Youth Choir, Bachkoor Holland en het Nederlands Kamerkoor. Hij is de bas in het solistenkwartet CLARUS.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!

We tellen af voor de Bachdag!

59

Dagen

1

Uren

56

Minuten

5

Seconden