Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Miriam Veeger

Viool

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

11:00 uur
Poppodium Fluor
Bachdad Café
Een ontmoeting tussen twee werelden vindt plaats tijdens het unieke project Bachdad café.
15:00 uur
Johanneskerk
Duizend-en-een-Bach
Sprookjesachtige, muzikale familievoorstelling

Miriam Veeger

www.vioollab.eu

In de zomer van 2012 richtte Miriam Het VioolLab op. Haar vioolschool is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in heel Nederland. Miriam is een bevlogen "Colourstrings teacher", de enige lesmethode waarbij de leerling zich gelijktijdig auditief en visueel ontwikkelt. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling van beide hersenhelften!

Miriam begon zelf al op vierjarige leeftijd met Suzuki vioollessen in de Verenigde Staten. Bijzonder hierbij was dat zij les heeft gekregen van een protegé van Suzuki. Als twaalfjarige werd zij aangenomen op het Amsterdams Sweelinck Conservatorium.

Na het volgen van Masterclasses aan het Mozarteum in Salzburg ging zij naar Sint Petersburg om aan het conservatorium aldaar les te nemen bij Michael Gantwarg.

In 1994 studeerde zij af als Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium. Lessen volgde zij onder andere bij Jean Jacques Kantorow, Olga Martinova en Zino Vinnikov.

In de loop der jaren gaf Miriam vele recitals in binnen- en buitenland. Verder was zij Primarius van het Kandinsky Kwartet en speelde zij bij de Nederlandse Kamer Opera, Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Het Radio Filharmonisch Orkest.

De laatste jaren heeft Miriam zich gespecialiseerd als vioolpedagoge en werkt zij met getalenteerde,  hoogbegaafde en zeer jonge kinderen. Regelmatig volgt zij opleidingen om meer inzicht te krijgen in leerprocessen. Zoals Pi (muziek kleuters) aan het Koninklijk Conservatorium. En volgt zij de opleiding tot Colourstrings-teacher in London bij Géza Szilvay.

Daarnaast geeft ze concerten en workshops.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!