Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Melissa Ussery

De Amerikaanse violiste Melissa Ann Ussery begon op vijfjarige leeftijd viool te spelen. Ze studeerde bij Daniel Mason, Lex Korff de Gidts en Alexander Kerr aan de University of Kentucky en het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeerde ze aan de Meadowmount School, het Manchester Music Festival, Marc O’Connor Fiddle Camp, Brevard Music Festival en Tanglewood Music Festival en nam ze tot twee keer deel aan het Spoleto Festival in haar geboorteplaats Charleston, SC.

Melissa soleerde bij het Spoleto Festival Orchestra met Bottesini’s Grand Duo Concertante en bij het Nederlands Kamerorkest met het Concert voor 3 violen van Vivaldi.

Ze treedt regelmatig op in verschillende kamermuziekensembles, bij kindervoorstellingen (o.a. met acteur Ton Meijer), theatershows (o.a. met Tania Kross) en in diverse Nederlandse orkesten: Ludwig, Amsterdam Sinfonietta, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Nederlands Philharmonisch Orkest.

Melissa is ook te vinden in opnamestudios met zowel klassieke muziek als pop, jazz en bluegrass (o.a. met Randal Corsen en Jonathan Jermiah) en is op tournee geweest met met beroemdheden als Bobby McFerrin en Michael Bublé. Melissa is verbonden aan het Nederlands Kamerorkest als eerste violiste sinds 2011. Ze speelt op een viool gebouwd in 2021 door Finnigan en Klaembt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!