Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Marjon Strijk

Sopraan

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

10:00 uur
Lutherse Kerk
Solozang en orgel
Bach schreef slechts twee italiaanse cantates. Eén daarvan klinkt in dit concert.
Samen met Henk Veldman
12:00 uur
Ichtuskerk
Solozang met orgel
Bach schreef slechts twee italiaanse cantates. Eén daarvan klinkt in dit concert
Samen met Henk Veldman

Marjon Strijk

www.marjonstrijk.nl

De sopraan Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig. Daarna werd en wordt zij ge-coached door Elena Vink en Hetty Gehring. Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat vele stijlperioden. Onlangs zong zij de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: “Miroir de Peine” en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium “Annelies” van James Witbourn.

Marjon werkte met vele dirigenten o.a.: Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod. Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in het Nederlands Kamerkoor en de Nederlandse Bachvereniging alsmede in vele professionele ensembles. Sinds 2008 is zij verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink.

Marjon werkte mee aan vele CD opnamen, zowel solistisch als in ensembles. Ook in het Theater heeft zij haar sporen nagelaten o.a. met een productie van Theater Sonnevanck o.l.v. regisseur Flora Verbrugge.

Haar meest recente CD is een POP cd. Een solo cd met 16 popsongs uit de jaren 70 tot heden in prachtige bewerkingen voor orgel en sopraan (‘Saving all my love for you’) Samen met Henk Veldman (die ook de bewerkingen maakte) toerde ze door Nederland met ruim 30 concerten. Zowel concerten als de CD werden zeer goed door pers en publiek ontvangen. Tot slot richt Marjon zich graag op de liedkunst en werkt met verschillende organisten en pianisten. Ook geeft zij koor- en stemvorming en heeft ze een eigen lespraktijk.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!