Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Maria Marin

Gitaar en flamencozang

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Maria Marin

Vijfentwintig jaar geleden begon Marìa met gitaar spelen aan het conservatorium in Utrera (nabij Sevilla). Ze ontwikkelde zich vanaf haar zevende jaar als Flamenco zangeres en kreeg daarna de best mogelijke opleidingen als zangeres en klassiek gitarist. Inmiddels is Maria een internationaal gevierde Flamenco zangeres. Genres als jazz, klassieke muziek en flamenco hebben hun stempel gedrukt op haar loopbaan, totdat het juni 2017 werd. Op dat moment vraagt danseres en choreografe Cristina Hall haar of ze de muziek wil componeren voor haar voorstelling ¨Constelación Sonora¨. Vanaf dat moment gaan alle deuren voor haar open en is het een begin van een glansrijke carrière.

Nu is het 1e album een feit: Junio. De plaat is een reis terug naar de plekken van haar jeugd en de geluiden waarmee ze is opgegroeid. Marìa geeft – naast haar optredens – ook master-les klassiek gitaar aan Het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!