Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Maaike Roelofs

Cello

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Maaike Roelofs

www.maaikeroelofs.nl

Maaike Roelofs studeerde op het conservatorium in Amsterdam en Den Haag (bij Anner Bijlsma en Godfried Hoogeveen) en daar ontstond interesse voor zowel de barokcello als voor de “moderne cello”. Na haar eindexamen studeerde ze een jaar barokcello in Bremen, aan de Akademie für alte Musik bij Jaap ter Linden. In dat jaar nam zij deel aan de tournee van het European Community Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman en Roy Goodman. Vanaf die tijd speelde ze in verschillende barokorkesten, o.a. Currende o.l.v. Erik van Nevel en het Brabants Muziekcollege o.l.v. Ruud Huijbregts, waarmee ze nog regelmatig optreedt. Zij was lid van enkele kamermuziekensembles, o.a. het ensemble Mirac met Marjolijn van Roon, waarmee zij een cd opnam.

Met het klassieke pianotrio Il Galante won ze de derde prijs op het Van Wassenaerconcours voor ensembles oude en vroegklassieke muziek. Ruim 14 jaar was Maaike aanvoerder van de cellogroep van het Nederlands Begeleidingsorkest en van 2007 tot 2012 was zij dirigent van amateurorkest Masetto in Maarssen. Sinds 1995 is zij lid van het Barlheze Consort, een ensemble dat gespecialiseerd is in barokmuziek op originele instrumenten of kopieën daarvan. Naast klassieke en barokmuziek houdt Maaike Roelofs ook veel van andere soorten muziek. Zij speelt in Novaya Shira, een groep rondom Shura Lipovsky, die traditionele joodse muziek ten gehore brengt. De groep beleefde haar première in 2010 in het Amsterdamse Concertgebouw. Samen met de Zeeuwse kleinkunstenaar Adrie Oosterling en haar zus Martha Roelofs vormt zij het trio Lienen an Locht, een groep die veel optreedt in Zeeuws Vlaanderen.

Maaike zingt en speelt cello. Het repertoire van de groep omvat zowel liederen van Liselore Gerritsen, Marlene Dietrich en Jacques Brel, als Zeeuwse ballades. Sinds 2012 speelt ze bij Cellokwartet Julius Klengel. Genoemd naar de Duitse romantische cellist-componist Klengel heeft het kwartet een breed repertoire; van Bach tot modern. Naast haar concertpraktijk geeft Maaike Roelofs privéles in haar huis in Amsterdam, en is zij als docent verbonden aan de Zeister Muziekschool.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!