Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Jan Willem Troost

Cello

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

10:00 uur
Sint Rochuskapel
Cello solo-concert
Cellist Jan Willem Troost brengt Antilliaanse en Argentijnse muziek samen met delen uit de 3e suite van Bach
12:00 uur
Katoendrukkerij in de Volmolen
Cello solo-concert
Cellist Jan Willem Troost brengt Antilliaanse en Argentijnse muziek samen met delen uit de 3e suite van Bach

Jan Willem Troost

www.janwillemtroost.nl

Jan Willem is een veelzijdige cellist: Hij speelt klassiek, werkt samen met componisten, theatermakers, choreografen en hij is gespecialiseerd in Argentijnse tango. Als freelancer werkt hij mee aan Cd-opnames, muziektheaterproducties en filmprojecten. Sinds 2009 is Jan Willem actief als cellist in Ensemble Modelo62, een groep die zich toelegt op nieuw gecomponeerde muziek. Als solist speelt hij naast klassieke werken en wereldmuziek eigen composities en soundscapes. Samen met componist en electronic musician Henry Vega vormt hij het duo Nine Volt.

Afgelopen seizoen was hij te zien in de muziektheaterproductie ‘Beethoven Lost in Silence’ van altviolist Esther Apituley. Van 2012-2018 speelde Troost in de tango ensembles van Carel Kraayenhof. In 2019 was hij muzikaal leider en cellist in de productie Mammoet in Drenthe van Ton de Ket. Hij trad op met Anouk in de Ziggo Dome. Met pianist en theatermaker Roeland Drost vormde Jan Willem het duo Troost & Drost. Samen met danser/choreograaf Samir Calixto (Korzo Producties) creëerde hij Beating Hollow, een duet voor danser en cellist.

Troost studeerde klassiek cello aan conservatoria in Zwolle, Utrecht en Tilburg bij Ran Varon, Jeroen den Herder en Paul Uyterlinde. Sinds 2013 wordt hij gecoacht door Nadia David.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!