Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Compositie Concours

Ichtuskerk, zaterdag 8 oktober 2022 16:00 uur

Eindpresentatie en prijsuitreiking

Door Faelix Baroque Ensemble en Anthony Scheffer

In 2022 is het 300 jaar geleden dat het eerste boek van Das Wohltemperierte Klavier door Bach werd gecomponeerd.

Ter gelegenheid van het vijfde lustrum hebben we de volgende vier jonge componisten van diverse conservatoria uitgenodigd om een compositie te schrijven:

  • Charles Baumstark
  • Raivis Misjuns
  • Odysseas Papathanasiou Terzis
  • Konstantinos Zisimopoulos

We vroegen hen om een compositie van tenminste vijf minuten te schrijven waarin de muzikale kenmerken van Johann Sebastian Bach (contrapunt, harmonie, chromatiek) compositorisch op vernieuwende wijze tot uitdrukking worden gebracht. De nieuwe compositie volgt de opbouw van elk deel van Das Wohltemperierte Klavier, en dient dus te bestaan uit een prelude en een fuga. De deelnemer heeft de vrijheid om een passende instrumentatie te kiezen.

De compositie zal worden beoordeeld door een professionele vakjury van toonaangevende deskundigen: voorzitter is Leo van Doeselaar als uitvoerend barokmusicus, Ab Nieuwdorp als muziekspecialist vanuit de media en Govert Jan Bach als Bach-specialist.

De winnende compositie zal worden uitgevoerd door een professioneel barok ensemble als opening van het slotconcert van de Bachdag.

De partner voor de uitvoering is het ensemble Faelix Baroque van Anthony Scheffer. Op de Bachdag zullen de deelnemers zich voorstellen. De voorgedragen composities zullen worden ingestudeerd door het uitvoerend ensemble, met advies en ondersteuning van de deelnemers. De composities worden vervolgens gepresenteerd aan de vakjury.

Repetities en presentaties zullen open zijn voor publiek. De winnende compositie wordt aansluitend vastgesteld door de vakjury, waarna de prijsoverhandiging plaats vindt. - De winnende compositie wordt als opening van het Bachdag slotconcert (20.00 u, locatie Sint-Joriskerk) uitgevoerd na een korte toelichting vanuit de jury

Concertgegevens

Locatie:
Ichtuskerk
Grote Haag 154, 3811 HJ Amersfoort
Datum:
zaterdag 8 oktober 2022
Tijd:
16:00-16:45 uur
Door :
Faelix Baroque Ensemble o.l.v. Anthony Scheffer
Anthony Scheffer Dirigent
Toegang:
Dit concert is gratis toegankelijk, wij vragen u een vrijwillige bijdrage aan het eind van het concert.
Houdt u er wel rekening mee dat we een maximaal aantal personen kunnen toelaten, dus kom op tijd naar de ingang van de concertlocatie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!