Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Henk Veldman

Orgel

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

10:00 uur
Lutherse Kerk
Solozang en orgel
Bach schreef slechts twee italiaanse cantates. Eén daarvan klinkt in dit concert.
Samen met Marjon Strijk
12:00 uur
Ichtuskerk
Solozang met orgel
Bach schreef slechts twee italiaanse cantates. Eén daarvan klinkt in dit concert
Samen met Marjon Strijk

Henk Veldman

www.henkveldman.nl

Henk Veldman ontving zijn eerste muziekonderricht van Kees Steketee, die hem voorbereidde op de orgelstudie aan het Groninger Conservatorium. Aldaar studeerde hij bij Wim van Beek. Het diploma Uitvoerend Musicus behaalde hij in 1996 aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem bij Theo Jellema. Tevens behaalde hij het diploma Tweede Fase aan de Nederlandse Beiaardschool met als docent Bernard Winsemius.

Hij won diverse prijzen tijdens internationale beiaardconcoursen, waaronder de prijs voor de beste volksliedbewerking tijdens het concours te Groningen in 2000. Ook was hij laureaat van de Vijfde Internationale Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard in 2003. Hij is vaste bespeler van de Hemonybeiaard te Middelstum, beiaardier te Raalte en adjunct-beiaardier te Rhenen.

Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft hij een aantal jaren als klokkendeskundige zijn diensten mogen inzetten voor een verantwoord instandhoudingsbeleid.

Sinds 2003 is hij mede-eigenaar van de muziekuitgeverij Edition Pors, die zich heeft gespecialiseerd in het verzorgen van professionele orgel- en beiaarduitgaen.
Als organist is hij verbonden aan de Fonteinkerk, de Oud-Katholieke Kerk te Amersfoort en de Hippolytuskerk in Middelstum.

 

Sinds maart 2015 vormt hij een duo met Marjon Strijk – sopraan: ‘Just Fantasy’, waarmee hij een cd heeft opgenomen met daarop uitsluitend popsongs uit de jaren 80 en heden in bewerking voor sopraan en kerkorgel. Het initiatief sloeg zo aan dat ze samen inmiddels met een heuse tour door Nederland bezig zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!