Hoofdmenu

Hein Hof

Klavecimbel

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Hein Hof

Hein Hof (geboren in 1944) is organist, clavecinist, musicoloog en koordirigent en gespecialiseerd in Gregoriaans en Barokmuziek. Van 1971 tot 1995 doceerde hij o.a. muziek- en cultuurgeschiedenis, Gregoriaans, Barokensemble- en basso continuospel aan het Hilversums Conservatorium.

Van 1991 tot mei 2005 was hij leraar orgel en clavecimbel aan de Scholen in de Kunst in Amersfoort en is momenteel organist van de protestantse Fonteinkerk en ook organist van de Gregoriaanse schola van de R.K. St. Josephkerk in Hooglanderveen.

Als basso continuospeler concerteert hij met diverse Barokensembles, begeleidde de sopraan Miranda van Kralingen op een CD, gewijd aan de liederen van Hortense de Beauharnais, koningin van Holland in de tijd van Napoleon, en maakte in 1997 de CD 'Orgels in de Keistad', waarop hij acht Amersfoortse orgels bespeelt. In 2009 participeerde hij n.a.v. het 750-jarig bestaan van Amersfoort als organist in een project, gewijd aan het Mirakel van Amersfoort met orgelcomposities, gebaseerd op aan Maria opgedragen Gregoriaanse gezangen. Deze werken zijn naast de Keistad-CD te beluisteren op de cd met cd­ romverwijzing "Mirakel 1444 orgel-project" van de stichting "Musicks Monument". In 2011 werkte hij mee aan de cd "Ave Maria" met aan Maria gewijde vocale werken,uitgebracht n.a.v. de aan Maria gewijde tentoonstelling "Maria, idool van alle tijden" inhet Amersfoorts gemeentelijk museum "Flehite".Als ds. Adriaen Smout,de samensteller van het beroemde Thysius luitboek, speelt hij een rol als clavecinist en organist in een film over de betekenis van de muziek in het leven van Rembrandt.

Ook werkte hij als de komponist Johann Walter mee aan een Luther-project,

Verdere informatie over deze producties vindt u op de website van de stichting "Musicks Monument".

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!

We tellen af voor de Bachdag!

3

Dagen

3

Uren

21

Minuten

29

Seconden