Hoofdmenu

(wijzigingen voorbehouden, hou deze website in de gaten voor het definitieve programma)

 

Frits Kroese

Piano

Programma - zaterdag 8 oktober 2022

Frits Kroese

www.fritskroese.nl

Frits Kroese studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium, bij Polo de Haas en Ria Groot. Van Ria Groot heeft hij zijn grote belangstelling voor toonvorming en ongekunstelde muzikaliteit geërfd. Hij volgde tevens lessen jazzimprovisatie bij Bert van den Brink. Met deze creatieve invloeden heeft hij een eigen stijl ontwikkeld waar menig luisteraar van geniet zodra hij achter de piano plaatsneemt.

Na zijn studie gaf Frits jarenlang schoolconcerten met de tenor George Webb en hij trad regelmatig op als begeleider en kamermuziekspeler. Als solist voerde de pianist met diverse orkesten pianoconcerten van Beethoven, Schumann en Sjostakovitsch uit en samen met klarinettist Kees Vos nam hij in de jaren '90 een cd op met werken van de componist Bärmann.

Frits is de maker van het programma "Een Muzikale Reis naar Granada", een multimediale presentatie van Spaanse muziek.
De pianist is iemand die muziek in een bredere context wil plaatsen en met deze muzikale reis is hij daar zeer goed in geslaagd.

Frits: "Ik wil het niet alleen laten klinken, ik wil inzicht geven in het ontstaan van een stuk. Wat zit erachter? Waarom is het op deze wijze gecomponeerd? Hoe zit het stuk in elkaar? Wat maakt het zo pakkend? Die vragen stel ik mijzelf vaak als ik speel. Nu deel ik dat met mijn luisteraars en gasten."

Naast zijn werk als pianist is Frits Kroese werkzaam als pedagoog bij Scholen in de Kunst Amersfoort, waar hij betrokken is bij de School voor Talent Muziek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!

We tellen af voor de Bachdag!

59

Dagen

2

Uren

32

Minuten

48

Seconden