Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Ernst Munneke

Ernst Munneke studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam bij Alan Weiss, Jan Wijn en Håkon Austbø en specialiseerde zich in liedbegeleiding bij Rudolf Jansen.

Met bariton Thomas Oliemans volgde hij bovendien masterclasses bij Dietrich Fischer-Dieskau. Daarnaast studeerde hij in de Verenigde Staten aan het Brevard Music Center in North Carolina, het Manchester Music Festival in Vermont en het gerenommeerde Tanglewood Music Festival in Massachussetts.

Hij behaalde diverse prijzen, waaronder de eerste prijs op het Belvedere Wettbewerb für Opern-Korrepetition in Wenen. Als repetitor werkte hij eerder tevens voor onder andere de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid, en begeleidde hij masterclasses in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië.

Naast zijn werk als repetitor werkt hij privé als muzikale coach voor zangers en bovendien heeft hij een intensieve concertpraktijk als liedbegeleider en kamermusicus met vele zangers en instrumentalisten.

Hij gaf concerten door heel Europa, Amerika (o.a. Carnegie Hall), Mexico en de Nederlandse Antillen. Hij maakte een groot aantal opnamen, waaronder de met een Edison bekroonde, debuut-cd Corazon van mezzo-sopraan Tania Kross, de door Jan Rot vertaalde versie van Schuberts Die Schöne Müllerin met tenor Marcel Beekman en De Ballade van de Gasfitter van Klaas ten Holt met bariton Mattijs van de Woerd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!