Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Douw Fonda

Cello

Programma

Op dit moment is het programma nog niet bekend

Douw Fonda

De Amerikaanse cellist Douw Fonda volgde zijn opleiding bij Steven Doane aan de Eastman School of Music (Rochester) en bij Timothy Eddy in New York en werd in de kamermuziek gecoacht door o.a. het Cleveland Quartet en het Juilliard Quartet. Hij won diverse concoursen en speelde als solist met orkesten in Boston en New York. In Nederland studeerde hij barokcello aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jaap ter Linden, en soleerde met het barokorkest.

Als gepassioneerde kamermusicus maakt Douw deel uit van o.a. het Vespucci Kwartet en Benjamin Franklin Trio. Hij heeft samengewerkt met Gordan Nikolić, Daniel Rowland, Emmy Verhey, Jeroen van Veen en Marije Nie. Hiernaast is hij werkzaam als plaatsvervangend aanvoerder cello bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Douw coacht veel cellogroepen van jeugd- en studentenorkesten, waaronder het Amersfoorts Jeugd Orkest, Nederlands Jeugd Strijkorkest, Utrechtsch Studenten Concert, VU-Orkest, en kamermuziekensembles als Jonge Strijkers Amsterdam, Cugnon Junior, Cuypers Ensemble en tijdens workshops van de Cello Biënnale Amsterdam.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!