Hoofdmenu

De kaartverkoop voor Bachdag Amersfoort is gesloten. Er zijn nog enkele tientallen kaarten aan de zaal te verkrijgen. Wij verzoeken u deze met pin te betalen. 

Corien van den Berg

www.corienvandenberg.nl

Opleiding

Ik kreeg les van Mladen Kukulj, Sas Bunge en Ria Groot. Na mijn opleiding aan het Utrechts Conservatorium volgde ik nog lessen bij Willem Brons en was ik met één van mijn leerlingen te gast bij meesterpianiste Maria João Pires in het Portugese Belgais.

Liefde voor het vak

In de loop van de jaren is mijn ervaring als docent groot geworden en mijn enthousiasme daardoor alleen maar toegenomen. Iedereen die echt wil leren pianospelen is voor mij een uitdaging. Om mijn vakkennis up to date te houden neem ik regelmatig deel aan na- en bijscholingsactiviteiten en houd de vakliteratuur bij. Als actief lid van de EPTA (European Piano Teachers Association) afdeling Nederland was ik mede oprichter en voorzitter van de werkgroep Beginnersmethoden.

Uitvoerend musicus

Naast mijn pedagogisch werk ben ik zelf ook altijd als pianist actief gebleven. Zo trad ik op met verschillende orkesten, koren, ensembles en als begeleider van solisten en maakte ik CD’s met het Nederlands Pianistenkwartet en met mezzo-sopraan Meta Bourgonjen. Echtgenoot Niek de Vente en ik vormen samen een pianoduo, en met fluitiste Francien Post voer ik het repertoire voor fluit en piano uit. Verder maak ik deel uit van het ensemble Licenza (wisselende bezettingen) en het trio Compadre (bandoneon, piano, contrabas).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er speelt rond de Bachdag? Schrijf je dan in voor onze nieuwbrief! Klik hier!