Marieke Vos

Marieke Vos
Artistiek adviseur

Klarinettiste Marieke Vos (1990) speelt als kamermusicus en soliste veelvuldig op nationale en internationale podia.
Marieke speelde op festivals als het Gergiev Festival, het Grachtenfestival, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en het Hart & Ziel festival.
Marieke is oprichtster en artistiek leider van het Nederlands Kamermuziek Ensemble.
Marieke speelde onder andere in de Doelen, Tivoli Vredenburg en het Concertgebouw, daarnaast is zij regelmatig te horen op NPO Radio 4, te zien op Brava TV en speelde live bij Podium Witteman op NPO 2.
Sinds 2019 vormt Marieke een duo met pianist Camiel Boomsma.
Samen zijn zij artistiek directeur van Stichting Mirantibus.

Daarnaast is Marieke artistiek leider van het Paltz Kamermuziekfestival en de Paltz Kamermuziekserie in het Herman van Veen Arts Center, gelegen op Landgoed de Paltz te Soest.

Marieke speelde verschillende Premières van Nederlandse componisten.
In 2013 speelde Marieke de première van het stuk ‘The Major Speaks to Kees’ voor klarinet solo van componist Jacques Bank. In september 2016 speelde ze de première van ‘Melan Go Crazy’ voor klarinet en piano van Klaas de Vries in de Rotterdamse Schouwburg.

In juli 2016, 2018 en 2019 maakte zij een tour door Frankrijk met het Nederlands Kamermuziek Ensemble in samenwerking met componist Carlos Micháns.

Marieke Vos kreeg haar eerste klarinetlessen van haar vader Kees Vos. Vanaf haar twaalfde volgde zij klarinetlessen bij klarinettist Jan Jansen in Rotterdam.
Marieke studeerde in 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam bij Harmen de Boer.
Na haar studie in Amsterdam volgde ze les bij verschillende klarinettisten waaronder Sharon Kam in Hannover.

Marieke is prijswinnaar bij het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.
Marieke speelt op een Leitner & Kraus klarinet, gebouwd in 2007, deze klarinet kon zij met behulp van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in haar bezit krijgen.

We tellen af voor de Bachdag!

314

Dagen

14

Uren

20

Minuten

12

Seconden