Trio Eric Fennis

Trio Eric Fennis

Programma

De voorbereidingen voor de Bachdag zijn volop bezig, op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van het programma. Komt u later nog eens terug voor het programma.

Trio Eric Fennis

Het trio Eric Fennis bestaat uit: Eric Fennis (blokfluit) Maaike Roelofs (cello) Vaughan Schlepp (klavecimbel) Eric Fennis. Door de combinatie van zijn vakmanschap als musicus, zijn passie voor de natuur en wijsbegeerte, leerde hij honderden musici blokfluitspelen, hun spel verfijnen, in verbinding komen met hun muzikaliteit, hun eigen geluid creëren en muziek maken vanuit hun gevoel.

Eric Fennis is Cum laude afgestudeerd aan het conservatorium te Hilversum als musicus en blokfluitpedagoog en heeft zijn opleiding vervolgt bij Walter van Hauwe aan het conservatorium in Amsterdam. Hij heeft vele leermeesters gehad waaronder Alexander Smit (Advaita Vedanta), Ben Bos & Pierro Ferucci (Psychosynthese). Hij is sinds 2006 psychosynthese counselor/gids. Werkt als uitvoerend musicus in diverse samenstellingen met gerenommeerde musici.

Meer over Eric Fennis

Maaike Roelofs studeerde op het conservatorium in Amsterdam en Den Haag (bij Anner Bijlsma en Godfried Hoogeveen) en daar ontstond interesse voor zowel de barokcello als voor de “moderne cello”. Na haar eindexamen studeerde ze een jaar barokcello in Bremen, aan de Akademie für alte Musik bij Jaap ter Linden. In dat jaar nam zij deel aan de tournee van het European Community Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman en Roy Goodman. Vanaf die tijd speelde ze in verschillende barokorkesten, o.a. Currende o.l.v. Erik van Nevel en het Brabants Muziekcollege o.l.v. Ruud Huijbregts, waarmee ze nog regelmatig optreedt. Zij was lid van enkele kamermuziekensembles, o.a. het ensemble Mirac met Marjolijn van Roon, waarmee zij een cd opnam.

Met het klassieke pianotrio Il Galante won ze de derde prijs op het Van Wassenaerconcours voor ensembles oude en vroegklassieke muziek. Ruim 14 jaar was Maaike aanvoerder van de cellogroep van het Nederlands Begeleidingsorkest en van 2007 tot 2012 was zij dirigent van amateurorkest Masetto in Maarssen. Sinds 1995 is zij lid van het Barlheze Consort, een ensemble dat gespecialiseerd is in barokmuziek op originele instrumenten of kopieën daarvan. Naast klassieke en barokmuziek houdt Maaike Roelofs ook veel van andere soorten muziek. Zij speelt in Novaya Shira, een groep rondom Shura Lipovsky, die traditionele joodse muziek ten gehore brengt. De groep beleefde haar première in 2010 in het Amsterdamse Concertgebouw. Samen met de Zeeuwse kleinkunstenaar Adrie Oosterling en haar zus Martha Roelofs vormt zij het trio Lienen an Locht, een groep die veel optreedt in Zeeuws Vlaanderen.

Maaike zingt en speelt cello. Het repertoire van de groep omvat zowel liederen van Liselore Gerritsen, Marlene Dietrich en Jacques Brel, als Zeeuwse ballades. Sinds 2012 speelt ze bij Cellokwartet Julius Klengel. Genoemd naar de Duitse romantische cellist-componist Klengel heeft het kwartet een breed repertoire; van Bach tot modern. Naast haar concertpraktijk geeft Maaike Roelofs privéles in haar huis in Amsterdam, en is zij als docent verbonden aan de Zeister Muziekschool.

Meer over Maaike Roelofs

Vaughan Schlepp behaalde aan de Eastman School of Music te New York zijn bachelor’s en master’s degrees ‘magna cum laude’ voor piano. Daarna studeerde hij in Nederland klavecimbel bij Gustav Leonhardt. Tot het historische instrumentarium waarmee hij concerteert, behoren een klavecimbel (1735 kopie), een fortepiano (1785 kopie), een Broadwood Hammerklavier uit 1835 en een Erard vleugel uit 1846. Schlepp geeft concerten, lezingen en masterclasses over de hele wereld en heeft tevens een groot aantal radio-, televisie- en cd-opnames gemaakt. Hij heeft als solist met orkesten in Nederland, Australië en Amerika gespeeld. Ook heeft hij regelmatig opgetreden in duoverband met zeer uiteenlopende artiesten, zoals cellist Anner Bijlsma, sopraan Barbara Schlick, bariton Max van Egmond, violiste Lucy van Dael en bassist Hans Roelofsen.

Als continuo- en solo-organist speelde hij een belangrijke rol bij de totstandkoming van de succesvolle cd-serie van de complete Bachcantates (verschenen in 2001). Samen met Antoinette Lohmann nam hij de complete sonates van J. M. Kraus en de complete sonates van Margarethe Danzi voor fortepiano en viool op. Als fortepianist en Hammerklavierspeler heeft hij meerdere opnames met Sytse Buwalda gemaakt die, kort nadat ze waren verschenen, in de top tien klassieke opnames van Nederland stonden. Hij is reeds vele jaren muziekdirecteur en -arrangeur bij een operafestival in Friesland en voor het Amsterdams Marionettentheater waarmee hij een aantal succesvolle tournees en opnames heeft gemaakt. Schlepp is bovendien betrokken bij moderne muziek en theater. Daarnaast is hij werkzaam in Amsterdam als leraar en repetitor voor zowel zangers als instrumentalisten.