Toonkunst Plus

o.l.v. Harry van Wijk

Toonkunst Plus

Programma

De voorbereidingen voor de Bachdag zijn volop bezig, op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van het programma. Komt u later nog eens terug voor het programma.

Toonkunst Plus

Even voorstellen: wij zijn een gemengd koor, waarvan de leden al een dagje ouder zijn, maar jong van hart zijn gebleven. Wat ons bindt is passie voor het zingen en liefde voor het meer klassieke repertoire. Zo hebben wij met succes werken uitgevoerd van Schubert, Mendelssohn, Dvorak, Vivaldi, Haydn, Mozart, Brahms, Rutter en Elgar. Dit gebeurde onder de bezielende en inspirerende leiding van onze dirigent Harry van Wijk en pianiste Ineke Opstal

Toonkunst Plus Amersfoort bestaat nu tien jaar en heeft behoefte aan nieuwe leden. Wij zoeken vooral sopranen, bassen en tenoren. Enige zangervaring is wenselijk, maar niet strikt noodzakelijk. Zeg niet te snel: ik ben te oud. Het gaat niet om leeftijd, maar om de kwaliteit van uw stem. Wellicht zingt u beter dan u denkt. Bij een stemtest zal dit blijken. U krijgt dan ook advies.

Wat hebben wij u te bieden? Wij repeteren in de middag, en wel van twee tot vier, met om drie uur een kwartiertje pauze voor een kopje koffie of twee. Een overdagkoor is voor senioren die ’s avonds niet meer graag de deur uit gaan, een unieke kans om toch te blijven zingen bij een gezellig koor. Zingen maakt zieke mensen niet gezond, maar maakt gezonde mensen vitaler. Zingen vergt energie, maar het geeft ook energie. Dat klinkt tegenstrijdig, maar is toch waar. In die zin is zingen vergelijkbaar met sport. Maar er is meer. Muziek maken is iets wonderlijks; je maakt het, maar het doet ook iets met je. Het neemt je mee naar een andere, onbekende wereld, verlost je tijdelijk van aardse beslommeringen. ´Muziek strijkt gedachten glad’, wordt wel gezegd. Zingen maakt vrij.

tpa.nu