Hein Hof

Orgel

Hein Hof

Programma

De voorbereidingen voor de Bachdag zijn volop bezig, op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van het programma. Komt u later nog eens terug voor het programma.

Hein Hof

Hein Hof is organist, klavecinist, musicoloog en koordirigent en als zodanig gespecialiseerd in gregoriaans en barokmuziek. Hij studeerde muziekwetenschap en orgel bij Albert de Klerk en klavecimbel bij Glen Wilson en Chris Farr. Van 1971 tot 1995 was hij als docent muziekgeschiedenis, gregoriaans, continuo-spel en bijvak orgel en klavecimbel verbonden aan het Hilversums Conservatorium en van 1991 tot 2005 als docent orgel en klavecimbel aan de Regionale Muziekschool Amersfoort. Verder was hij van 1976 tot 1988 organist van het KRO-omroeppastoraat in Amersfoort.

Thans richt hij zich meer op zijn werk als uitvoerend musicus en specialiseert hij zich in orgelliteratuur, gebaseerd op gregoriaanse melodieën. Hein is organist van de Fonteinkerk en de oecumenische centrumgemeente in Amersfoort en dirigent-organist van het gregoriaanse herenkoor St. Joseph in Hooglanderveen. Hij maakte onder meer in 1997 de cd 'Orgels in de Keistad', waarop hij acht Amersfoortse orgels bespeelt, en hij werkte in 2009 en 2011 mee aan (cd-)projecten over het Mirakel van Amersfoort en een tentoonstelling over Maria in Flehite, het historisch museum voor de stad Amersfoort.