Faelix Baroque Ensemble

o.l.v. Anthony Scheffer

Faelix Baroque Ensemble

Programma

De voorbereidingen voor de Bachdag zijn volop bezig, op dit moment zijn we bezig met het samenstellen van het programma. Komt u later nog eens terug voor het programma.

Faelix Baroque Ensemble

Faelix Baroque Ensemble bestaat uit een enthousiaste groep geschoolde instrumentalisten en vocalisten met een liefde voor oude muziek. Drie keer per jaar organiseren we projecten waarbij we de mooiste barokmuziek op prachtige locaties door heel Nederland uitvoeren. Het eerste concert presenteren we in de Sint Franciscus Xaverius kerk te Amersfoort, gevolgd door een tweede uitvoering elders in het land.

Elk project heeft een thema waarbij evocatie voorop staat: de concerten illustreren historische, culturele en theologische onderwerpen. Bewondering voor het vocale oeuvre van Johann Sebastian Bach vormt een essentieel deel van ons repertoire. Als contrast naast de iconische werken presenteren we ook onbekend en modern repertoire om de muziek in context te plaatsen. Om een oprechte klank te realiseren spelen de musici op authentieke instrumenten. Faelix Baroque Ensemble staat onder leiding van Anthony Scheffer.

www.faelix.nl