Locaties

Op dit moment zijn we in gesprek met diverse locaties binnen Amersfoort. Met onderstaande locaties zijn inmiddels afspraken gemaakt, andere zullen nog volgen. Rond de zomer van 2020 kunnen we u het definitieve programma laten zien.

De St. Joriskerk is een begrip in Amersfoort en omstreken. Niet het minst vanwege de drie orgels die het bezit, en waarvan het drieklaviers-Naberorgel uit 1845 wel het meest tot de verbeelding spreekt. Het is iedere keer weer een bijzondere ervaring wanneer je je realiseert dat er al eeuwen lang een gemeente samenkomt in dit kerkgebouw. Mooi om te bedenken dat tienduizenden mensen in deze kerk gedoopt zijn en het evangelie hebben gehoord. Het kerkgebouw had een zichtbare en belangrijke plaats in de Middeleeuwen en is steeds verder uitgebouwd tot de vorm waarin het nu verkeert.

Het adres van de Joriskerk is Hof 1, 3811 CJ Amersfoort

De Franciscus Xavieriuskerk, is het kerkgebouw van de Parochie van Onze Lieve Vrouw van Amersfoort van Amersfoort en bevindt zich aan Het Zand 29, 3811 GB Amersfoort

De Lutherse kerk, ook wel genoemd de Amersfoortse Zwaan, is het kerkgebouw van de Lutherse Kerk van Amersfoort (onderdeel van de Protestantse Gemeenschap) en bevindt zich aan de Langestraat 61. De Amersfoortse Zwaan is zo veelkleurig als de geschiedenis van haar kerkgebouw. Ooit kapel van een klooster, dus Rooms-Katholiek. Daarna meer dan 300 jaar een Lutherse kerk voor Lutheranen uit de hele regio, sinds een aantal jaren meer en meer stadskerk voor ieder die er zich thuis voelt.

De Oud-katholieke Kerk, st. Joris op 't Zand, is het kerkgebouw van de Oud-katholieke Parochie van de Heilige Georgius van Amersfoort en bevindt zich aan Het Zand 13, 3811 GB Amersfoort

De Ichtuskerk is het kerkgebouw van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Amersfoort en bevindt zich aan de Grote Haag 154

DeJohanneskerk, is het kerkgebouw van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Amersfoort van Amersfoort en bevindt zich aan de Westsingel 30 (schuin tegenover het Stadhuis)

In het historisch stadscentrum van Amersfoort, binnen ‘de Stad van Cahen’, aan de Muurhuizen, is Zorgresidence Het Seminarie gevestigd. Een kleinschalig wooninitiatief voor ouderen die comfortabel willen wonen met zorg in nabijheid. Het adres van het seminarie is Muurhuizen 102.